Pogoji poslovanja

Vse cene vsebujejo DDV ter ekološki davek za razgradnjo pnevmatik
Pnevmatike v spletni trgovini www.vulkanizerstvo-gros.com) imajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov zakonsko določeno 12 mesečno garancijo

(*) Strošek dostave je brezplačen za dostavo po Sloveniji.

Za dodatne informacije ali nasvete, nas lahko kontaktirate vsak dan na elektronsko pošto info@vulkanizerstvo-gros.com ali telfonsko številko 041/984-619.

PRAVNO OBVESTILO

Prodaja se vrši preko interneta na domeni www.vulkanizerstvo-gros.com
Ponudnik artiklov in lastnik spletne trgovine je podjetje Groš d.o.o. Ljubljana, Zasavska cesta 74, 1231 Ljubljana Črnuče, Matična številka 5326737000, Davčna števika SI80340890 (zavezanec za DDV) , TRR SI56031311000000293 (odprt pri SKB Banki v Ljubljani)

ROK DOBAVE

Kadar datuma dobave ni oz. ni znan, je označeno kot “Preveri”. Dejanska dobavljivost se preveri naknadno in sporoči po oddanem naročilu.
Ko izbere izdelek, ga s klikom na gumb »v košarico« položi v nakupovalno košarico. Naknadno lahko spreminja količino ali izdelek po želji odstrani. Kupca med postopkom nakupa vodi razumljiv sistem nakupovalne košarice. V za to določena polja izpolni podatke za dostavo, email, telefon, podatke za račun, opcijski drugi naslov za dostavo ter svoje pripombe. Ko kupec klikne na gumb »potrdi«, je naročilo pnevmatik odposlano. Kupec na svoj email dobi potrdilo oddaje naročila. Naročilo je s tem v obdelavi. Kupec dobi s povratnim emailom obvestilo o dnevu in možnostih dostave. V primeru da določeno blago ni na zalogi, se o tem obvesti kupca o roku dobave. V kolikor pnevmatik ni možno dobaviti bo prodajalec ponudil alternative v enakem cenovnem razponu.

NAČINI PLAČILA

Na voljo imate naslednje načine plačila: po povzetju pri dostavi, z obročnim plačevanjem Leanpay ( Pogoji uporabe Leanpay ) ob prevzemu ali montaži v našem servisu ali po predračunu.
• Pri plačilu po povzetju le oddate svoje naročilo, znesek pa boste plačali prevozniku, ki vam bo gume dostavil. Dostavna služba vam bo zaračunala 1,90 € za stroške transakcije. Ta strošek bo razviden že pri oddaji naročila.
Pri redkejših velikostih, pnevmatik ki niso iz redne zaloge oz. večjih vrednostih naročila od 500 € si pridržujemo pravico da dovolimo samo plačilo po predračunu.
• V primeru plačila po predračunu bomo po prejetem naročilu takoj preverili zalogo in vam poslali ponudbo. Znesek na njej lahko plačate na katerikoli banki ali pošti, zaradi nižjih stroškov pa priporočamo plačilo preko elektronskega bančništva. Ko bo plačilo na našem računu vidno, bomo gume poslali na vaš naslov. Plačilo po predračunu je obvezno pri ALU PLATIŠČIH. Ponudba oziroma predračun velja 2 dni.
• V primeru plačila v našem servisu v Ljubljani vam lahko ponudimo še dodatne storitve kot so premontaža vaših pnevmatik in SEZONSKO SHRANJEVANJE PNEVMATIK. Plačilo je v našem servisu v Ljubljani možno tudi s plačilnimi karticami (Maestro, Visa, Eurocard, Mastercard ) . * odstotek spletnega popusta na Redno ceno se zmanjša za do 5 odstotkov, če je način plačila kartica oziroma v nadaljevanju odvisno od tipa kreditne kartice in števila obrokov. * OBROČNO PLAČEVANJE in provizija : kartice Mastercard, Karanta in Visa (velja samo za komintente NLB), od 2 do 6 obrokov, znesek nakupa se zviša za 3% glede na končno ceno in odvisno od števila obrokov je dodatno še strošek odobritve med 3 in 24€. Plačilo je možno tudi na obroke s kartico Diners Club (Erste card). Znesek nakupa se zviša za 5% v primeru nakupa do 6 obrokov in za 9% pri nakupu na 7 do 12 obrokov
• Plačilo s karticami v okviru same spletne trgovine ni možno. Od kupca ne zahtevamo nikakršnih podatkov o plačilnih karticah ali drugih plačilnih sredstvih.

ODSTOP OD POGODBE

napačne pnevmatike oziroma odstop od pogodbe – V primeru, da ste naročili in prejeli pnevmatike, ki niso primerne za vaš avtomobil, ali zaradi katerega drugega razloga naročenih pnevmatik ne želite, lahko od pogodbe odstopite =>
· Kot kupec imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pri pogodbah sklenjenih na daljavo pravico do odstopa od pogodbe brez navajanja razloga v 14-ih dneh od prejema naročenih gum. O odstopu nas lahko obvestite pisno prek navadne ali elektronske pošte. Pnevmatike morajo biti neuporabljene, nepoškodovane in v takšnem stanju kot so bile odposlane. Vračilo že montiranih pnevmatik ni možno.
· V primeru, da je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, ima čas nadaljnjih 30 dni od obvestila o odstopu, da artikle vrne na sedež spletne trgovine – Zasavska 79, 1000 Ljubljana. Zavrnjenemu blagu mora biti priložen račun.
· Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če kupec v štirinajstih dneh od prejema blaga le-to vrne prodajalcu
· Potrošnika bremenijo le neposredni stroški vračila blaga na sedež družbe. Kupec lahko vrne blago na sedež družbe tudi osebno. Če kupec želi uporabiti našo storitev dostave za vračilo blaga, je strošek vračila obračunan po ceniku prevzema in dostave dostavne službe.
· Spletna trgovina najkasneje v roku 30 dni od prejema blaga vrne celotno kupnino.
· V kolikor so pnevmatike, ki ste jih prejeli poškodovane ali kakorkoli defektne, vaše pravice ščitijo zakoni o varovanju potrošnikov in naša politika vračanja izdelkov.

CENE V SPLETNI TRGOVINI

• Vse cene so izražene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost.
• Pridržujemo si pravico do spremembe cen v spletni trgovini. Veljavna cena je tista, ki jo je kupec potrdil v postopku spletnega naročanja. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila – za kupca velja cena v trenutku oddaje naročila in je zavezujoča za prodajalca in kupca.
• Cene navedene v spletni trgovini so veljavne samo pri naročilu preko spletne trgovine.
• Cene veljajo do razprodaje zalog. V primeru da določeno blago ni na zalogi, bomo o tem obvestili kupca.

DOBAVNI ROK IN DOSTAVA

* Ponudnik se obvezuje, da bo kupcu dostavil naročene gume v najkrajšem možnem roku.
* Dobavni rok je od 1 do 7 delovnih dni.
* Naročene gume bodo dostavljene na naslov, katerega je določil kupec.
* Dostava znotraj Slovenije je 1 eur na pnevmatiko za dostavo po Sloveniji, strošek plačila po povzetju je 1,90 eur na skupno vsoto
* Kupec bo o dostavi predhodno obveščen prek maila ali telefona.
* Nujno je ob naročilu navesti kontaktno številko, na kateri je naročnik blaga tudi dosegljiv. Brez tega dostava ni mogoča!

DODATNE STORITVE – KOMPLETIRANA KOLESA

– stroški kompletiranja so 3,65 eur na kolo – kadar se stranka odloči za storitev kompletiranja pri nas hkrati kupljenih platišč in pnevmatik (to zajema montažo in uravnovešenje), se kompletiranje zaračuna 3,65 eur po kolesu (montaža in uravnovešenje 1 pnevmatike + 1 platišča)
– stroški dostave so 3,0 eur na kolo – kadar se dostavlja kompletirano kolo (pnevmatike + platišče) ne veljajo več isti pogoji dostave kot za pnevmatike posamezno ali platišča posamezno, temveč se obračunajo 3,0 eur na vsako kolo, saj je teža, volumen in s tem logistika dostave drugačna

O ARTIKLIH

• Vsi izdelki so predstavljeni z osnovnimi podatki, slikami in opisom
• Prikazane slike profilov pnevmatik so zgolj simbolične, saj tudi pri istem modelu pnevmatike glede na širino pnevmatik prihaja do nekaterih sprememb v zasnovi profila s strani poizvajalca. Predvsem upoštevajte, da so pri širinah do vključno 195 trije kanali, pri širinah od 205 dalje pa štiri kanali. To lahko velja za vse slike vseh proizvajalcev.
• Vsi ponujeni artikli niso na zalogi. Zaloga se preveri naknadno in sporoči po opravljenem naročilu. V primeru da določeno blago ni na zalogi, bomo o tem obvestili kupca.
• Ponujamo samo nove pnevmatike. Starih artiklov ne prodajamo. Industrija avtomobilskih gum prodaja svoje artikle kot nove do dveh let starosti, kar je razvidno od vtisnjene DOT oznake na pnevmatiki. Letnica izdelave namreč zavisi od kraja proizvodnje, dimenzije pnevmatik in pa zalog proizvajalcev pnevmatik.
• Spletna trgovina si pridržuje pravico do napak pri slikah pnevmatik. Za natančnejše informacije o izdelkih se pozanimajte na spletnih straneh proizvajalcev.
• Cene veljajo samo za pnevmatike, če je na sliki skupaj s pnevmatiko prikazano platišče je provizorično

O SPLETNI TRGOVINI

Ponudnik kupcu zagotavlja vse informacije v vezi:
* vseh podatkov o podjetju,
* vseh kontaktnih informacij,
* postopku naročanja,
* rokom in načinu dostave,
* tehnične značilnostih ponujenih artiklov,
* plačilnih pogojih,
* cenah in DDV,
* odstopu od pogodbe in stroških vračila izdelka.
Pogodba
* Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.
* Pogodba bo shranjena v natisnjeni obliki na sedežu ponudnika. Kupcu/potrošniku je na željo na vpogled. Kopijo lahko na zahtevo prejme po navadni pošti. Originalni račun in garancijski list za blago prejme po pošti/v paketu z naročenimi artikli.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

* Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje naročenega blaga, informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Elektronski naslovi se lahko uporabijo za obveščanje o ponudbah, prodajnih akcijah, oglasna sporočila, tržno komuniciranje, pri čemer ima prejemnik možnost odjaviti se od prejemanja elektronskih sporočil. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. S sprejemom pogojev poslovanja kupec soglaša z morebitnim neposrednim trženjem – posredovanjem oglasnih sporočil preko elektronske pošte.
Oglasna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
* Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot oglasna sporočila.
* Pošiljatelj mora biti jasno razviden.
* Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
* Željo uporabnika, da ne prejemajo oglasnih sporočil, je potrebno spoštovati. Dana je jasno vidna možnost ODJAVE – omogočena je preprosta in
brezplačna odjava od storitve.

Zakonske omejitve posredovanja oglasnih sporočil preko elektronske pošte
Uporaba e-mail naslova je za potrebe neposrednega trženja tudi brez izrecnega soglasja dovoljena v primeru, ko pošiljatelj pridobi naslov neposredno od kupca svojih izdelkov ali storitev.
Tako mu je dovoljena uporaba e-mail naslova za trženje podobnih izdelkov ali storitev. Vendar mora biti v takem primeru stranki omogočena preprosta in brezplačna odjava od storitve. Identiteta pošiljatelja v primeru neposrednega trženja ne sme biti skrita, prikrita ali uporabljena na način, ki prejemniku onemogoča pošiljanje zahteve za prekinitev neposrednega trženja.
Pravica posameznika (73. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Uradni list RS 86/04):
(1) Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti posameznika, ki je to zahteval.
(2) Stroške vseh dejanj upravljavca osebnih podatkov v zvezi z zahtevo iz prejšnjega odstavka krije upravljavec.
Informacije, ki jih bomo o vas pridobili so: vaše ime, naslov, telefonska številka, e-mail. Nikoli ne bomo uporabljali občutljivih podatkov o vas brez vaše izrecne privolitve. Informacije, ki jih hranimo bodo točne in zadnje veljavne. Informacije o vas, ki jih hranimo pri nas lahko preverite pri nas tako, da nam poredujete elektronsko pošto. V kolikor odkrijete netočno informacijo, jo bomo nemudoma popravili ali izbrisali.
Pri svojem poslovanju lahko uporabljamo tehnologijo, ki sledi vedenjskim vzorcem obiskovalcev naše spletne strani, npr. za določanje priljubljenih artiklov. To lahko vsebuje tudi uporabo piškotkov “cookie”, ki jih avtomatsko shrani vaš brskalnik. Običajno lahko nastavitve spremenite, tako da zapis piškotkov ni možen. Informacije pridobljene na tak način omogočajo vašo identifikacijo, razen če spremenite nastavitve svojega brskalnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Platišča na fotografijah gum niso vključena v ceno.

UVELJAVLJANJE GARANCIJE

Vse garancijske zahtevke je potrebno ustno in/ali pisno vložiti ponudniku. Garancijske zahtevke preučuje pooblaščeno osebje dobaviteljev pnevmatik, ki so v pogodbenem razmerju s ponudnikom. Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun in garancijski list. Reklamacijo uveljavljate pri prodajalcu, uvozniku, zastopniku ali pri proizvajalcu z računom in garancijskim listom.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti na naslov info@vulkanizerstvo-gros.com (referent za reševanje zahtevkov). Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!